Sportmassage

 

Alle paarden ongeacht type, discipline en opleidingsniveau hebben er baat bij om geregeld gemasseerd te worden. Zij worden namelijk ingezet voor tal van doeleinden waarbij aanspraak gemaakt wordt op hun atletische vermogens. Paarden die op het hoogste niveau presteren in de sport tot en met paarden waar reacreatief mee wordt gereden, moeten revalideren of met pensioen zijn, kunnen hinder ondervinden van spierpijn, blessures of verminderde souplesse en beweeglijkheid. Bewegingsbeperkingen kunnen resulteren in ongelijke belasting, vermindering van (sport) prestaties, onregelmatigheid en uiteindelijk zelfs blessures en kreupelheid. Sportmassage is een veilige therapievorm die ondersteuning biedt bij verhelpen van ontstane ongemakken, maar door regelmatige controle ook kan helpen deze te voorkomen en tevens te ondersteunen in het verbeteren van (sport) prestaties. Een bewegingsbeperking kan ook veroorzaakt worden door bijvoorbeeld ziekte, een (verborgen) blessure, onbalans bij ruiter en paard, de manier van trainen en verkeerd stalmanagement. De samenwerking met andere specialisten in het vak zoals erkende paardenartsen, fysiotherapeuten, chiropractors, hoefsmeden, zadelmakers en instructeurs is daarom erg belangrijk. Door het bundelen van deze expertises benader je de oplossing van het probleem vanuit een breed perspectief en vergroot je de kans op (blijvend) herstel.

 

Wat is sportmassage

Met massagetherapie oefen je door middel van manuele technieken en mobiliserende oefeningen invloed uit op onder andere spieren, bindweefsel, huid, fascia, ligamenten, gewrichten en lymfatische vaten.
Lees meer

Wanneer sportmassage

Sportmassage kan zowel preventief als in veel gevallen in overleg met bijvoorbeeld een erkend paardenarts, chiropractor of dierfysiotherapeut ook curatief en tijdens revalidatie toegepast worden.

Lees meer

Werkwijze

Een uitgebreid onderzoek voorafgaand aan de massage helpt bij lokaliseren van specifieke aandachtsgebieden bij je paard, maar ook bij het in kaart brengen van jouw wensen als eigenaar/ruiter.

Lees meer